KETTLEBELL WORKOUT

Waarom Kettlebell? 

Kettlebell heeft veel en meestal veel ongekende voordelen. 
Met een kettlebell kan je heel je lichaam trainen, een total body workout, dus.
Het is niet zomaar zwaaien met een gewichtje, bij alle bewegingen span je automatisch (en zo niet, dan zeggen we het wel) je buikspieren aan. Zo is dit de ideale core training.
Vaak wordt gedacht dat een kettlebell workout enkel maar een krachttraining is, maar door de dynamische oefeningen is deze workout evenzeer een conditie training.
Krachttraining
zorgt ervoor dat je meer magere spiermassa aanmaakt (sorry, een bodybuilder gaan we niet van je maken), meer spiermassa = meer calorieën verbranden. Dit helpt dus zeker als je wil afslanken. EN door het afterburn effect dat deze workout heeft, zal je lichaam nog uren, soms zelfs dagen bezig zijn met spierherstel en jawel ook daar zijn extra calorieën voor nodig. BURN BABY BURN

 

Voor wie is kettlebell workout?  

Je stelt je misschien de vraag, ben ik wel fit genoeg om deze workout te kunnen? 
Een kettlebell workout is in mijn ogen de beste workout als starter als je op een snelle manier aan je conditie, kracht en lichaam wil werken. 
Voor een gevorderde sporter is deze workout een ideale uitdager, maakt je sterker, bevordert je fysieke maar zeker ook je mentale uithouding. 
ELKE starter, beginner, gevorderde of topsporter kan met ons deelnemen in dezelfde groep. Want de oefeningen veranderen niet, het gewicht van de kettlebell is anders, waardoor we in een echte mix groep kunnen zitten en toch allemaal voldaan naar huis gaan.  

Wie geeft deze lessen? 

Remke Hellinx zal de Kettlebell Workouts voor haar rekening nemen. 
Zij begon als deelnemer aan deze workouts toen ze maat 42 had, verre van topfit was, maar dat dolgraag wou worden. 
Al snel nam ze de lessen voor haar rekening als docent op meer dan 5 verschillende locaties, met ondertussen 6 jaar ervaring.
Dit is wat zij erover zegt: 
Mannekes, ik popel om deze workouts met jullie te doen. Ik ben ervan overtuigd dat een kettlebell workout voor IEDEREEN is. We trainen hard, we lachen nog harder en we gaan zo voldaan naar huis. Dit is een workout waarbij je je eigen groei kan tracken, waarbij je wekelijks geconfronteerd wordt met je eigen vooruitgang en potentieel.
Dat is wat Kettlebell voor mij zo uniek maakt, je ziet jezelf zo snel groeien op alle vlakken. 

Prijs

Je vindt onze prijzen hier
Voor onze workouts en yogalessen werken we met één dezelfde 10-beurtenkaart of 20-beurtenkaart.
Je kan dus makkelijk je workout uitbreiden met een yogasessie, elke week een andere workout kiezen of meerdere workouts/yogasessies naar hartelust volgen.